
Hasieran, kimika lantzen hasi zen, argiaren polarizazioaren inguruan. Gero, germenen teoria eraikitzen lan egin zuen. Frogatu zuen mikroorganismoek hartzidura laktiko eta alkoholikoan daukaten funtzioa. Hortik, pasteurizazio eta esterilizazio teknikak garatu zituen. 1885ean, amorruaren aurkako
txertoa lortu zuen.
Aurkikuntza hauek egin ditu:
1) 1885ean, amorruaren aurkako txertoa lortu zuen
2) Hartzidurak bakterioak sortuak direla, eta gaitz kutsakorren eragileak mikroorganismoak direla frogatu zuen.
3) Ardoa, esnea eta beste elikagai batzuk gal ez zitezen gai horiek berotzea proposatu zuen, horrela mikroorganismo pozoitsuak, eta batez ere tuberkulosiaren baziloa, hil edo indargabetzeko.
4) Ardoaren hondakinetan agertzen den azido tartarikoaren ezaugarri optikoak aurkitu zituen.
1895eko irailaren 28an, mikrobiologiaren sari handiena lortu zuen.
BIDEOA
Oso lan interegarria: informazio argia eta baliogarria.
ResponderEliminar